mandag 28. november 2011

Gjør ting jeg ikke kan

Dagene flyr fort og vi er allerede inne i adventstiden. En koselig, men tidvis litt stressende tid. Jeg har som vanlig tjuvstartet på julegavehandlingen, og har ikke så mange igjen før jeg er klar. Hater overfylte butikker i desember hvis handlelisten min er for lang, men siden jeg kun har noen få igjen er det litt koselig å ta en tur ut. Håper det blir tid til en liten cafetur også :) Det blir ikke så mange hjemmelagede gaver i år, men satser på fler av den sorten neste år.

Siden sist har jeg forsøkt å bli venn med symaskinen. Vi har en trøblete historie og har tidligere vært uvenner før jobbingen er startet. Har vel nesten ikke tatt i en symaskin etter ungdomsskolen for å være ærlig, men nå fant jeg ut at jeg skulle sy en sakkosekk/sittestol som julegave. Valgte den største størrelsen og jammen ble den stor! Stor nok til en voksen, veldig god og allerede høyt elsket. Den er ikke helt ferdig enda for dekoren mangler, men siden den nye eieren har allerede oppdaget gaven sin og er så strålende fornøyd så klarer jeg ikke å gjemme den. (Den er ikke så lett å gjemme heller pga størrelsen). Mønster og alt jeg trengte er fra Stoff og stil. Og den var kjempegrei å sy!!


I tillegg til sakkosekken/sittestolen så har jeg sydd meg en strikketøypose. Det er så greit å ha når en skal ha med seg et strikk el i vesken. Sydde en til en venninne også som jeg skal fylle med litt småting og gi i julegave :) Så fikk jeg sydd i for i heklekrokmappe jeg har laget, og jeg har laget "votte fangere" :) Veldig kjekke når små hender ikke vil ha på votter og mor ønsker at vottene ikke skal forsvinne :) Er superfornøyd!

Heklekrokmappen er laget etter Bekki Bjarnoll sin oppskrift som hun er så snill og deler helt gratis med oss på bloggen sin! Tusen takk :)

fredag 11. november 2011

Pulsvarmere, hals og helgens prosjekt

Pulsvarmerene er til en god venninne, men har ikke bestemt meg helt for om jeg skal beholde dem slik dem ser ut nå eller om jeg skal pynte dem med en liten blomst og en hvit kant slik som dette. Får tenke litt på det :)


Fant oppskrift og garn på Nille til en blånisselanglue og bestemte meg for at dette måtte jeg strikke i helgen :) Satser på at helgen gir muligheter for litt strikkekos.

Har strikket en super deilig hals som Gry-Anette er så snill og deler oppskriften på. Halsen er gitt bort alt og den falt i smak virket det som :) Koselig! En trenger noe som varmer nå når vinteren er rett rundt hjørnet.




Hals:
Mønster: Gry-Anettes nydelige høsthals
Garn: Puno Melange fra Rauma
Pinnestørrelse: 7
Størrelse: På meg sitter denne tett og godt :)

Fakta om pulsvarmere finnes her.




fredag 4. november 2011

Ferdigstilt litt av hvert

Hvor blir det av dagene..? Har fått gjort ferdig en liten figur og heklet noen pulsvarmere. Pulsvarmerene har allerede fått nye eiere :) 

Mønsteret til pulsvarmerene er en blanding av mange ulike varianter jeg har sett, men jeg har gjort min egen vri. Jeg liker at de sitter godt inntil både rundt håndleddet og hånden så jeg lager dem litt smale rundt håndleddet og utvider dem over hånden. 


Figuren er et forsøk på Bad Monkey sitt fine Ape som hun er så snill og deler mønsteret på helt gratis :) Selv om den ikke ble helt som jeg hadde tenkt så var mottakeren veldig fornøyd og da er vel alt bra :)

Har også fått gjort ferdig en monsterbukse. Brukte nok litt for tykk tråd til maskestingene, men tror ikke jeg gjør det på nytt. Det får heller bli annerledes på neste bukse :) 


Pulsvarmere:
Mønster: Sterkt inspirert av blant annet Hobbyuglas fine oppskrift :)
Garn: Tynn alpakka fra Du store alpakka
Heklekrok: 3
Størrelse: Small dame

Blomsten tar utgangspunkt i noe slik, ihvertfall noe lignende. Den hvite kanten og blomsten og er laget av restegarn av ukjent merke

Figur:
Mønster: Bad Monkey sitt
Garn: Bomullsgarn rester
Heklekrok: 3,5

Monsterbukse:
Mønster: Tatt utgangspunkt i dette, men har endret antall masker og omganger en goood del. Hva er det med det at en ikke kan følge oppskriften slik den står..?
Garn: Baby ull (100% merino)
Strikkepinne: 3,5
Størrelse: ca 2 år